Štrudelj iz pirine in prosene moke ter prosene kaše

Ta štrudelj je primeren za vse tipe ljudi (jetrni, srčni, ledvični, pljučni in vranični. Še posebej pa je zaradi prosene moke in prosa v masi primerno za vranični tip človeka oziroma za osebe z vraničnim deficitom, saj jo proso krepi. Kljub zdravim sestavinam, pa ga je zaradi vsebnosti sladkorjev, priporočljivo jesti samo do 9h zjutraj.

 

Sestavine:

Testo:

  • 90 g pirine polnozrnate moke
  • 60 g prosene polnozrnate moke
  • 1 celo jajce
  • 3 jušne žlice mlačne vode
  • 2 jušni žlici oljčnega olja

Nadev:

  • 1 kg jabolk100 g kuhanega prosa
  • 100 g brusnic
  • sok polovice limone in limonina lupinica
  • cimet

Priprava:
Iz sestavin za testo, zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo počivati 30 minut. V tem času skuhamo proso skupaj z brusnicami. Za nadev olupimo in zribamo jabolka, dodamo limonin sok in limonino lupinico ter cimet. K masi dodamo še ohlajeno proso z brusnicami in vse skupaj dobro premešamo. Testo razvaljamo, ga nadevamo in zvijemo. Pečemo 45 minut na 180 stopinj Celzija.


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani