Pirin kruh s kvasom pripravljen s soljo, namesto sladkorjem

Za tale kruh boste sicer potrebovali malo več časa, kot za tistega brez kvasa, vendar se splača, saj je pripravljen brez sladkorja in zelo okusen.

Pirin kruh je priporočljivo jesti samo do 9h zjutraj, in sicer za vse tipe (jetrni, ledvični, pljučni, vranični) razen za srčnega. Za pljučni tip je še posebej priporočljivo, da ga prej popeče.

Sestavine

  • 500 g pirine moke
  • ½ kocke kvasa
  • sol
  • 1 dl zelo mrzle vode + cca 2 dl vode
  • malo olja
  • semena po želji


Priprava

V 1 dl zelo mrzle vode dodate 1 žličko soli, pomešate in zdrobite ½ kocke kvasa. Nato mešanico pustite čez noč v hladilniku. Naslednji dan v 500 g pirine moke vlijete mešanico, po potrebi dodate sol in malo olja ter dodate še cca 2 dl vode dobro pregnetete. Pustite vzhajati cca 30 minut in nato ponovno pregnetete in položite v pekač. Pečete 1 uro na 180 stopinj Celzija.


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani