Pecivo iz kostanjeve moke, z brusnicami in pinjolami

Pecivo je primerno za vse tipe ljudi (jetrni, srčni, ledvični, pljučni in vranični). Še posebej pa je zaradi kostanjeve moke in brusnic primerno za ledvični tip človeka oziroma za osebe z ledvičnim deficitom, saj jih kostanj in brusnice krepita. Kljub zdravim sestavinam, pa ga je zaradi vsebnosti sladkorjev, priporočljivo jesti samo do 9h zjutraj.

Sestavine:

  • 240 g kostanjeve moke
  • 160 g riževe polnozrnate moke
  • vinski kamen
  • 3 jajca
  • voda
  • 100 g brusnic
  • 50 g pinjol
  • cimet
  • 6 jušnih žlic oljčnega olja
  • 4 jušnih žlic agavinega sirupa

Priprava

Zmešamo obe moki in dodamo vinski kamen in cimet. Posebej zmešamo rumenjake in agavin sirup ter nato vlijemo k moki. Dodamo oljčno olje, vodo po občutku, brusnice (ki jih lahko predhodno tudi namočimo) ter pinjole. Vse skupaj zmešamo in na koncu dodamo še sneg od beljakov. Še malo premešamo in vlijemo v pekač. Pečemo cca 1 uro n 160 stopinj Celzija.


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani