Mlečni izdelki

Materino mleko je odlično za dojenčka, ki bi moral biti po naturopatskih standardih dojen do drugega leta starosti, kravje mleko je namreč samo za teličke.
(Benjamin Spock)
Dr. Spock trdi, da je kravje mleko škodljivo predvsem v otroštvu, saj šibi imunski sistem, iz tega pa izhajajo anemije, alergije in celo upočasnjen razvoj možganov. Materino mleko je za dojenčka nezamenljivo in je edino, ki mu zagotavlja vse, kar on potrebuje, obenem pa v črevesju hrani dobre bakterije, s čimer ima otrok zagotovljeno popolno imunost, seveda ob predpostavki, da se doječa mati pravilno prehranjuje.
Vsaka samica v svetu živali doji svoje mladičke in tudi pri človeku je tako, dojenje je naravno dano.
Nekatere ženske pa ne dojijo oziroma nimajo mleka zaradi psihičnih obremenitev, strahu, preutrujenosti, stresa.
Vsaka nosečnica bi se morala zavedati in se prepustiti sili narave, ki je divja in res silovita, še posebej ob porodu. Porodnica mora poslušati svoje telo in porod bo potekal normalno, kot veleva mati narava. Če se pa ženska ustraši, nastopijo težave.
Porod je danes postal pravi operacijski poseg, kar vsekakor ni, saj je najnaravnejša stvar na svetu.
Če je mati zdrava, je njeno mleko bakteriološko sveže in čisto, medtem ko je vsak drug mlečni dodatek termično obdelan in tako brez vitaminov. Materino mleko je narejeno za otroka, njegova sestava pa je drugačna od kravjega, vsebnost in oblika aminokislin sta drugačni. V materinem mleku so prisotne take bakterije, ki dojenčku krepijo imunost predvsem na dihalnem in črevesnem traktu.
Ob otrokovem rojstvu se pljuča razprejo kot knjiga in se napolnijo s kisikom, črevesje pa začne takrat šele nastajati. Črevesje in pljuča sta prve tedne po porodu najšibkejša telesna organa. Kravje mleko ima veliko kazeina, ki dejansko spodbuja črevesno putrefacijo.
Kravje mleko vsebuje tudi veliko več proteinov (5%) kot naše, človeško mleko (1,2%) – človek svojo težo podvoji v 180 dneh, teliček pa v 47. Če dojenček uživa kravje mleko, je to precej naporno za ledvice in jetra, saj morajo izločiti ves presežek proteinov.
Materino mleko zagotavlja otroku 100% odpornost na vse alergije, vnetja in druge vsiljivce.
Kalcij v mleku, ki ga tako izpostavljeno oglašujejo, dejansko ne pride pravilno absorbiran v naše telo, kar pa ne velja za kalcij iz rastlinskih izdelkov: sezam, brokoli, buča itd.
Kdor uživa veliko mlečnih izdelkov, močno preseže dnevni odmerek kalcija v telesu, ki se nato nalaga ob stene arterij in skupaj s holesterolom povzroča, da le-te otrdijo. Poleg tega lahko nastanejo tudi ledvični kamni ali pa se odvečni kalcij nalaga v tkiva, kar povzroča kalcinacije, ali pa v sklepe, kar privede do artritisa.
Kot sem že omenila v prejšnjem prispevku, nas mleko zasluzi, bolezni, kot so pri otrocih otitis, zadebeljena žrelnica, kašelj, sinuzitis idr., takoj izginejo, če iz jedilnika črtamo mlečne izdelke, še posebej jogurt. Mlečni izdelki so namreč krivec za veliko število bolezni naše civilizacije, kot so različne vrste raka, predvsem na rodilih in urogenitalnem delu, ciste in miome, obolenja srca in ožilja, astma, alergije, sinuzitis.
Ljudje smo edina bitja na svetu, ki uživamo mleko v odraslem obdobju, in še to ne naše. Zavedati se moramo, da zakoni narave za razliko od človeških ne priznavajo napak!
Kot je naše telo natančno grajeno v vsaki svoji malenkosti in najmanjši funkciji, tako moramo biti tudi mi dosledni pri našem načinu prehranjevanja.
Če telo prejme točna in jasna navodila, kako delovati, bo tudi učinek zdravljenja takojšen in jasen. Mit o tem, da so alternativne metode zdravljenja počasne in dolgotrajne, je nesmiseln. Učinkovitost je takojšnja, a le če so navodila jasna in točna.
Iščimo zdravje!


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani