Krostata iz čičerikine moke in figove marmelade

Krostata iz čičerikine moke je primerna za vse tipe ljudi (jetrni, srčni, ledvični, pljučni in vranični). Čičerika vsebuje veliko cinka in bakra, ki se vežejo s progesreronom in estrogenom. Torej krepi tudi ledvice. Kljub zdravim sestavinam, pa je pecivo zaradi vsebnosti sladkorjev, priporočljivo jesti samo do 9h zjutraj.

Sestavine:

  • 200 g čičerikine moke
  • 80 g masla
  • limonina lupinica
  • cimet
  • agavin sirup
  • 1 jajce
  • za nadev: figova marmelada

Priprava:
Zmešamo moko in maslo. Dodamo agavin sirup, cimet, celo jajce in limonino lupinico. Zamesimo testo in ga damo v pekač. Po testu damo figovo marmelado. Pečemo 50 minut na 190 stopinj Celzija.


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani