Poskusite upoštevati glikemični in inzulinski indeks. Ter se izognite belemu kruhu in sladkorju, a tudi določenim, sicer zdravim živilom. Takšni so naturopatski nasveti za hujšanje. Kaj nam je še povedala naturopatinja Erika Brajnik, si oglejte v videoprispevku.
V videoprispevku si oglejte, zakaj bi vam morda koristilo, da se izognete krompirju, buči, korenju, kokosu, mleku, kakiju in banani. Ne za vedno, temveč za 2 do 4 mesece, kolikor časa se je priporočljivo držati prilagojenega jedilnika. Nikakor tudi ne smemo stradati. Treba je pojesti veliko, a poseči po pravih živilih, pravi naturopatinja Erika Brajnik.
A kaj je treba jesti, se včasih razlikuje od človeka do človeka. Primer jedilnika v spodnjem okvirčku bo pomagal tistim, ki so pretežki, ker imajo težave s presnavljanjem sladkorja. Kdaj pa ta ne bo pomagal? In zakaj lahko včasih shujšamo do določene točke, potem pa ne gre naprej? Odgovore najdete v zgornjem videoprispevku.
Primer priporočenega jedilnika, če imate preveliko težo zaradi slabega presnavljanja sladkorja:
Zajtrk 1 – prosena kaša s cimetom, datlji, lanenimi in sezamovimi semeni
Zajtrk 2 – polnozrnat pirin kruh s humusom in kalčki
Malica 1 – jabolko, hruška ali ananas
Kosilo – zelenjavna juha, polnozrnat riž z dušenimi bučkami ali gobami, solata s fižolom
Malica 2 – jajce in ajdov čaj
Večerja – zelenjavna juha s prosom
Večino hrane torej pojemo v prvem delu dneva.