Angina, prehlad in kašelj

V tem obdobju, ko se menjuje letni čas, ko se podnebje spreminja in nenadoma nastopita vlaga in mraz, je potrebno okrepiti imunski sistem, da se le-ta lažje odzove na napad. Kot vemo, večji delež celic imunskega sistema ima sedež prav v črevesju, če je naše črevesje zdravo, smo tudi mi zdravi. Črevesje je zdravo, če v njem domujejo dobre bakterije, zato, ko nas boli grlo, smo prehlajeni ali kašljamo, nikakor ne uživajmo sladkarij in ogljikovih hidratov, saj bomo s tem še bolj šibki, grlo bo bolj bolelo, prehlad se bo poslabšal in kašelj se bo povečal.
Naturopatski nasvet v teh primerih je povišana doza vnosa probiotičnih bakterij za 3-4 dni in uživanje askorbinske kisline oziroma vitamina C 3 ali 4 dni po 5-krat na dan. Večerje in kosila pa morajo nujno biti zelenjavno-proteinske narave (s tem mislim na zelenjavo, kuhano, v sopari ali surovo, ter meso in stročnice). Vse ogljikove hidrate pa umaknimo oziroma jih uživajmo samo dopoldan.
S tem bomo telo razkisali, presnovo razbremenili in imunski sistem okrepili, zelo na hitro. Tako kot prehlad hitro pride, tako lahko tudi hitro mine, samo pravilna in jasna navodila moramo telesu nuditi, da reagira na napad.
Najmočnejša kemoterapija, ki jo človek pozna, je prehrana. Hrana dela čudeže, s hrano vsak dan hranimo bolezen ali zdravje, sami lahko izbiramo. Ne potrebujemo dodatnih mineralov, vitaminov niti probiotičnih bakterij, če se pravilno prehranjujemo. Hrana naj postane naše zdravilo. Kdor nima denarja, da bi si lahko kupil probiotične bakterije, prehlad lahko premaga samo s prehrano, lahko bo porabil kakšen dan več, vendar bo delovalo, pozdravil se bo trajnostno.
Probiotične bakterije nam pomagajo do take mere, da nas postavijo na zeleno vejo, potem moramo zdravje vzdrževati sami s prehrano. Zavihati si moramo rokave in kuhati. V tem smislu za celo zimsko obdobje priporočam za večerjo zelenjavne enolončnice, za otroke tudi meso.
Iščimo zdravje!


Prejšnje objave

© 2017 - 2025 Saeka

Izdelava spletnih strani